Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ LIDL HELLAS ΚΑΙ ΕΦΕΤ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
«Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»
Αναγνωρισμένη Ομοσπονδία Καταναλωτών με απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών 771 / 31-10-2008 & εγγεγραμμένη στο
Συγκεντρωτικό Μητρώο Ενώσεων Καταναλωτών του ΥΠ.ΑΝ με α/α 77 / 31-10-2008 σύμφωνα με το Ν. 2251 / 94.
Στουρνάρη 17, 106 83 Αθήνα
e mail : pomekparemvasi@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11/07/2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Σήμερα, Δευτέρα 11/7/2011, η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ (ΠΟΜΕΚ) έλαβε την πληροφορία ότι ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση διότι αρνήθηκε να ανακαλέσει την απόσυρση των δύο προϊόντων της γερμανικής αλυσίδας LIDL τα οποία βρέθηκαν μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E-COLI. Διαπιστώθηκε μεν ότι το στέλεχος που εντοπίστηκε δεν είναι το ίδιο με αυτό που προκάλεσε τους θανάτους στη Γερμανία αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο. Οι ποσότητες αυτών των προϊόντων έχουν αποσυρθεί από τα ράφια του σούπερ μάρκετ αλλά δεν έχουν καταστραφεί. Η γερμανική αλυσίδα πιέζει για επιστροφή τους στην κατανάλωση.
Οι Ενώσεις Καταναλωτών προκειμένου να προστατευθούν τα οικονομικά συμφέροντα και πρωτίστως η υγεία των καταναλωτών ζητάμε:

1. άμεση καταστροφή των μολυσμένων προϊόντων διότι δεν μπορούν να παίζουν παιχνίδια σε βάρος της υγείας και της ζωής των καταναλωτών,

2. ανάκληση της παραίτησης του προέδρου του ΕΦΕΤ κ. Γιώργου Νυχά, διότι πρέπει επιτέλους να αφήσουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κάνουν τη δουλειά τους,
3. οι καταναλωτές να σταματήσουν τις αγορές τους από το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ μέχρις ότου πραγματοποιηθούν τα δύο πρώτα αιτήματα μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΓΕΡΟΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΛ6942482314

1 σχόλιο:

ΑΔΗΣ είπε...

Αντι χοροί με κατσαρόλες και ταπερ,
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ
ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ. Αϊντε να δώ τώρα
"αλληλεγγύη".