Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Καβάλα, 8/7/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2015

Η αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών βρίσκεται στο ναδίρ, ιδιαίτερα στα πλαίσια της υφιστάμενης οικονομικής συγκυρίας. Παρ’όλα αυτά υπάρχουν καταναλωτές οι οποίοι θα προβούν σε αγορές κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων.
Η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας ενημερώνει, λοιπόν, τους καταναλωτές οι οποίοι θα προβούν σε αγορές προϊόντων αυτή την περίοδο ότι διατηρούν όλα τα δικαιώματα που έχουν κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Τα δικαιώματα αυτά είναι:
  1. να λαμβάνουν απόδειξη για την αγορά τους,
  2. να λαμβάνουν εγγύηση για τις ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές που αγοράζουν,
  3. να ζητούν αντικατάσταση του ελαττωματικού προϊόντος. Σε περίπτωση που το ελαττωματικό προϊόν δεν μπορεί να αντικατασταθεί μπορούν να ζητήσουν επιστροφή του χρηματικού ποσού που κατέβαλλαν,
  4. να ενημερώνονται με ειδική ένδειξη εάν ορισμένα προϊόντα είναι σε προσφορά και έχουν γι’ αυτό χαμηλότερες τιμές. Τα προϊόντα αυτά πρέπει επίσης να βρίσκονται σε ειδικό σημείο μέσα στο κατάστημα. Σε περίπτωση που ο καταναλωτής αγοράσει ένα τέτοιο προϊόν εν γνώσει του, δεν έχει δικαίωμα αντικατάστασης του ως ελαττωματικού.
  5. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!! Καλό θα είναι να έχουν καταγράψει τις τιμές των προϊόντων που επιθυμούν να αγοράσουν πριν την περίοδο των εκπτώσεων ώστε να γνωρίζουν εάν η τιμή με έκπτωση ή το ποσοστό της έκπτωσης είναι πραγματικά ή πλασματικά.
  6. Κατά την περίοδο των εκπτώσεων και των προσφορών, για κάθε είδος πρέπει να υπάρχουν δύο τιμές, η τιμή πριν από την προσφορά διαγραμμένη και η τιμή της έκπτωσης ή προσφοράς.

Οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται για ερωτήσεις και παράπονα στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας καθημερινά από τις 10:00-13:00 στο τηλέφωνο 2510223000.  Εάν πρόκειται για καταγγελίες παρακαλούμε να είναι επώνυμες.